Boglige fag

 
Dansk3.jpg

Dansk

I dansk er der fokus på at vedligeholde og styrke elevernes læsesikkerhed og -hastighed og deres skriftlige færdigheder.

Vi arbejder også på at udvide og nuancere tale- og skriftsprog.

På holdet arbejdes der dels individuelt, med udgangspunkt i den enkeltes elevs faglige niveau, dels fælles med forskellige temaer og danskfaglige aktiviteter.

Der arbejdes frem mod, at eleven bliver mest mulig selvhjulpen i sit voksne liv, og kan læse breve og beskeder samt kommunikere forståeligt med f.eks. praktikplads/job og i sociale relationer.

Hvis du har det rette faglige niveau, kan du få hjælp til at tage folkeskolens afgangsprøve andetsteds.

Vi har et specifikt læsehold for dem, der har særligt svært ved at læse. Her lærer du gode teknikker samt at bruge kompenserende hjælpemidler på mobil og computer.

 

 

Regning/matematik

Vi arbejder på at vedligeholde og forbedre elevernes kundskaber og færdigheder inden for de fire regnearter. Herudover har vi fokus på at løse matematiske opgaver, der vedrører elevernes hverdag. Vi arbejder med klokken, at læse og forstå busplaner, måleenheder, penge, budgetlægning mm.

Vi har fokus på at gøre eleverne så selvhjulpne som muligt, så de kan løse de matematiske udfordringer, de møder i deres hverdag.

Der arbejdes primært individuelt med materialer, der passer den enkeltes faglige niveau, men vi starter ofte fælles, og afslutter også gerne med muligheden for at deltage i nogle matematiske småspil.

Vi arbejder med konkrete materialer, der understøtter elevens matematiske forståelse. Der kan arbejdes med matematik på computeren.

Matermatik-Facet_Gorm-Branderup002.jpg

 
Afternoon tea

Afternoon tea

Engelsk

I engelsk arbejder vi mest med det talte sprog, men vi kommer også til at læse og skrive lidt.

​Målet er, at eleverne skal kunne forstå og begå sig på engelsk, så de med tiden vil kunne deltage i enkle, spontane samtaler om nære emner.

Vi arbejder også med engelsksproget kultur og traditioner.

 

 
 
 

Samfundsfag

Hvad sker der i samfundet - lokalt og globalt?

Hvordan kan man forstå politik, interessekonflikter og sociale medier?

Hvad er rettigheder og pligter i et moderne velfærdssamfund og demokrati?

Hvad kan man regne med i mediebilledet - og hvad kan man mene?

Vi udfordrer meninger og tvivl, og ser på verden i et større perspektiv.Nogle gange taler vi også om, hvad den enkelte rent faktisk kan gøre, eller hvad vi som skole kan gøre.

Samfundsfag.jpg
 

 
 
gadekunst+festugen.jpg

Kulturfag

Hvad er kultur for noget? Og hvorfor er den vigtig for vores måde at forstå os selv og andre på?

Kulturfag udforsker byens rum og kulturinstitutioner – vi er er både interesserede i etablerede og alternative udtryksformer. Vi besøger byens tilbud og taler om, hvordan vi forstår det vi oplever sammen. Hvad kan kultur kan være lokalt, nationalt og globalt? Vi ser også på kultur i et historisk perspektiv.

I faget beskæftiger vi os bl.a. med musik, film, billedkunst, teater, gadekunst, forskellige levemåder og udtryksformer. Det er godt at være nysgerrig og åben, når du har kulturfag!

 

 
 

Verdensfag

Verdensfag på Facet er faget, hvor vi arbejder med at undersøge og forstå den jord vi lever på. Vi stiller skarpt på store globale spørgsmål som:

  • Klimaforandringer. Hvorfor står vi midt i en klimakrise, og hvad kan vi hver især kan gøre for at rette op på problemet?

  • Hvordan er jordens ressourcer fordelt mellem verdens lande

  • Hvad vil det sige at leve bæredygtigt? Hvad kan vi hver især gøre for at passe på vores jord så de næste generationer også har en god jord at leve på?

  • Hvad er forskellene på I- og Ulande og hvordan hjælper vi bedst ulandene?

  • Hvad er naturkatastrofer og hvordan opstår de?

  • Hvorfor er en stor artsdiversitet vigtig for livet på jorden og hvad kan vi gøre for at bevare så mange dyre- og plantearter som muligt?

Vi arbejder med FN’s 17 verdensmål og læser ”Verdens bedste nyheder” for at følge med i, hvordan det går med at nå målene inden 2030.

Vi bruger ofte landkort i undervisningen for bl.a. at undersøge og forstå, hvorfor betingelserne for liv er så forskellige rundt omkring på jorden.

Vi lader vores nysgerrighed og interesse præge den daglige undervisning og lader os betage af vores forunderlige verden.

Fra udstillingen Tomorrow is the question, 2019 på Aros.

Fra udstillingen Tomorrow is the question, 2019 på Aros.