Praktiske og kreative fag

Køkken1.jpg

Køkken

I køkkenet har vi fokus på, at eleverne tilegner sig nogle grundlæggende kundskaber og færdigheder i køkkenet, der vil gøre dem i stand til selvstændigt at finde og følge en given opskrift.

Vi arbejder med udarbejdelsen af indkøbslister samt gennemførelse af indkøb, hvor vi snakker om de forskellige typer af varer på hylderne.

Når eleverne arbejder i køkkenet, arbejdes der oftest i makkerpar eller mindre grupper. Eleverne laver mad i disse grupper, hvor der er stor mulighed for voksenstøtte. 

Vi arbejder emnebaseret, hvor vi benytter bestemte teknikker, så vi på denne måde repeterer allerede indlærte metoder og teknikker, men måske bruger denne viden på en ny måde, og herved opnår inspiration til nye og spændende retter.

Vi spiser altid samlet, og og snakker om maden og smagsoplevelsen. Alle smager på maden og deltager i snakken.

Vi har stort fokus på sundhed, god hygiejne og håndtering af råvarer.

Rengøring og tøjvask er væsentlige dele af arbejdet i køkkenet.

Eleverne vil på dette hold blive rustet til bedre at kunne klare indkøb, madlavning samt rengøringen i køkkenet på egen hånd.

 

 

Kantine

Holdet er super vigtigt for hele skolen - for de laver nemlig lækker mad til hele skolens fællesspisning hver fredag!

Du lærer at lave mad i større mængder, at være en god vært og at præsentere maden.

Holdet finder sunde, lækre opskrifter, beregner mængder, køber ind, laver mad, dækker bord og står for rengøringen efterfølgende.

Kantine1.jpg

 
Praktiske_kreative_fag_redigerede_003.jpg

Bagning

Lær at bage forskelligt lækkert, sundt og billigt brød til dig selv og din familie og venner! Holdet serverer nybagt brød for skolens øvrige elever i 10 eller 12 pausen.

 

 

Brunch

På dette hold har vi fokus på indkøb og sund morgenmad. Desuden øver vi os i at være værter for en fælles brunch og hyggestund for hele skolen.

Vi bager langtidshævede boller, laver røræg, mysli, bananpandekager, hjemmelavet pålæg anretter frugt, grønsager, ost og syltetøj i skåle og på fade, og sørger efterfølgende for oprydningen i køkkenet.

Brunch_ny.jpg

 
Rengøring2.jpg
 

Rengøring

På rengøringsholdet arbejder vi med at lære de basale kundskaber og færdigheder inden for rengøring, oprydning og tøjvask.

Vi arbejder med at gøre eleverne så selvhjulpne som muligt, så de nemmere vil kunne varetage de huslige pligter i deres hverdag, og på sigt klare sig i egen bolig.

Vi arbejder meget konkret og har fokus på god hygiejne.

 

 

Musik

Du deler din musikglæde med andre og udvider din musikforståelse. Vi lytter, synger og spiller sammen. Du kan også lære at spille på et instrument, men det er ikke nogen forudsætning for at være med. Nogle gange synger og spiller musikholdet for ved fællessang, og nogle gange optræder de, hvis der er stemning for det.

I musikundervisningen lægger vi stor vægt på, at eleverne får gode og anderledes musikalske oplevelser, der kan inspirere og motivere.

Praktiske_kreative_fag_redigerede_006.jpg

 
Praktiske_kreative_fag_redigerede_007.jpg

Krea

Vi arbejder med forskellige materialer, og eleverne får mulighed for at sætte deres personlige præg på de ting, de fremstiller.

Vi kommer f.eks. omkring billedefremstilling, grafisk arbejde, tekstiler, læder, smykker, papir, vævning, ler, fremstilling af produkter af genbrugs-materialer mm.

Eleven lærer at gennemskue en arbejdsproces, hvor man udvikler en idé, og arbejder sig frem til planlægning og udførelse.


 

Værksted (træ og metal)

På værkstedet arbejder vi med at give eleven kendskab til forskellige håndværk, brug af forskelligt værktøj og at arbejde innovativt. Gennem produktion bliver der lagt vægt på, at eleven dygtiggør sig i et forløb fra inspiration og idé over planlægning til udførelse og evaluering.

Faget tager udgangspunkt i den enkelte elevs faglige niveau. Oftest arbejder du selvstændigt med et produkt med mulighed for meget lærerstøtte.

Praktiske_kreative_fag_redigerede_008.jpg